نوشته: میرموسوی(مشاور و موسس کلینیک)
اضطرابی که از پا در می آورد....
همه انسانها هر از گاهی دچاراضطراب میشوند ولی این حس به تدریج میتواند افزایش یابد یا حالت مزمن پیدا کند برای همین معمولا می گویم اضطراب بیماری موذی است.
در حال حاضر اضطراب یکی از شایعترین انواع بیماریهای روانی به شمار میرود و از جمله نشانههای آن میتوان به از دست دادن بی دلیل آرامش، سرخوردگی، فشار یا رفتارهای عصبی اشاره کرد و در صورت تداوم، نشانه های جسمانی در فرد مبتلا ظاهر می شود و این مساله حتی روی سیستم قلبی عروقی تاثیر میگذارد. این یعنی خطر، به سادگی قابل درمان نیست و زمان می برد طبیعتا هزینه بیشتری برمی دارد. مگر اینکه صرفا انتخاب کنیم که تا عمر داریم دارو بخوریم.
کمی در مورد مغز مضطرب بدانیم؛
واکنش های اضطرابی می تواند به سرعت عملکردهای بخش جلو پیشانی مغز را متوقف کند. یعنی جایی که بیشترین توانایی های شناختی ما از قبیل تمرکز، برنامه ریزی، تصمیم گیری، قضاوت و توانایی در بازیابی خاطرات را در بر می گیرد و در شرایط آرامش یعنی وقتی همه چیز خوب پیش می رود قشر جلو پیشانی به عنوان مرکز کنترل عمل کرده و احساسات و انگیزه های ما را تحت کنترل در می آورد اما این بخش شدیدا به اضطراب و نگرانی های روزمره حساس است.
نوروفیدبک موجب می شود تا عملکرد مغز به سطح مطلوبی برسد؛ بی دلیل نیست گفته اند خوشبختی، یعنی نظم در مغز. وقتی امواج مغزی در سطح مطلوبی از نظم باشند رفتار فرد اصلاح می شود، پاسخ او و تصمیم گیری هایش منطقی می شود، هیجان او کنترل شده در نتیجه مهارت حل مساله تقویت می شود.
هدف نوروفیدبک بهنجار کردن فرکانس های عصبی نابهنجار به وسیله افزایش آگاهی بر الگوهای EEG نرمال شده است.
البته این بخشی از کار است یقینا علایم بالینی مراجع وقتی از سوی درمانگر چک می شود برنامه ریزی لازم برای کاهش علایم منفی انجام می گیرد مثلا می دانیم که الگوی خواب یک شخص مضطرب باید اصلاح شود و تا نتیجه مطلوب از این بخش به دست نیاید، ادامه درمان بی فایده ست، بهداشت خواب مهم است و کیفیت آن سرنوشت روز بعد ما را رقم خواهد زد.
تلفن پذیرش کلینیک مشاوره شرق تهران: 02177249607 -- 02177450159