کلینیک مشاوره و روانشناسی  شرق تهران(امین میرموسوی)77249607

کلینیک مشاوره و روانشناسی شرق تهران(امین میرموسوی)77249607

با مجوز از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره- تحت مدیریت امین میرموسوی( روانشناس مناطق عملیاتی جنوب کشور-شرکت نفت) مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری، خدمات تخصصی زوج درمانی و مشاوره همسران
کلینیک مشاوره و روانشناسی  شرق تهران(امین میرموسوی)77249607

کلینیک مشاوره و روانشناسی شرق تهران(امین میرموسوی)77249607

با مجوز از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره- تحت مدیریت امین میرموسوی( روانشناس مناطق عملیاتی جنوب کشور-شرکت نفت) مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری، خدمات تخصصی زوج درمانی و مشاوره همسران

مشاوره خانواده با عضوی که همکاری نمی کند

امین میرموسوی

مشاور ارشد خانواده

پروانه نظام روانشناسی:2208

مشاوره خانواده با عضوی که همکاری نمی کند!

اگر عضوی از خانواده با روانشناس و روانپزشک همکاری نکرد چه کنیم؟ و چطور صحبت کنیم تا به همکاری رضایت دهد

گاهی خانواده ها ناراحت هستند از فرزند یا همسر که با روانپزشک و مصرف داروهای تجویز شده همکاری نمی کند و حتی با روانشناس و مشاور؛ در چنین شرایطی این سوال پیش می آید که چه کاری می توان انجام داد؟

توصیه زیر بسیاری مواقع کمک کننده است اما اگر جواب ندهد بسته به شرایط و وخامت حال عضو خانواده که از پی گیری درمان و مشاوره خودداری می کند باید حتما با یک مشاور خانواده مشورت کرد. 

در ابتدا بگم که بسیاری از ما متاسفانه مقاومتی در مورد مصرف داروهای روانپزشکی داریم و تصور می کنیم با مصرف این داروها و حتی مراجعه به مرکز مشاوره روانشناسی ، مریض روانی هستیم.

این مقاومت سخت زمانی سخت تر می شود که یکی در خانواده با دیدن پرخاشگری دیگری بگوید:

 دیدی گفتم تو مریضی! یه چیزیت هست که پرخاش می کنی...

 این گفتگو کار را خراب تر می کند.

بهتر است به جای تهدید، تحقیر، برچسب زدن از گفتگوی مناسب استفاده شود مثل اینکه بگوییم:

 تو عضوی از این خانواده هستی و همه ما زیر این سقف زندگی می کنیم وقتی چیزی تو رو ناراحت می کنه تا حدی که با دیگران پرخاش می کنی ما هم ناراحت می شیم همه ما زیر این سقف این حق رو داریم که آرامش داشته باشیم و از طرفی وقتی حال تو رو می بینیم ناراحت هستیم و دوست داریم تو رو راضی و خوشحال ببینیم. پس هر کدام از ما اگر ناراحتی داشته باشیم که روی دیگران تاثیر بذاره باید احساس مسئولیت کنه و برای حل مشکلش کاری انجام بده چون الان ما یک خانواده هستیم. حالا اگر خودمون نتونیم کاری کنیم و با گفتگو حل کنیم بهتره از متخصص مشاور خانواده کمک بگیریم، نظرت چیه؟

حالا اگه مخاطب این جملات یک نوجوان باشه و بگه چرا من باید برم، اول مثلا بابا بره با اون اخلاقش

در ادامه بگویید: بابا هم باید بره بله چون هر دوی شما در رابطه با هم ناراحت هستید و چطوره برای هر دوتون وقت بگیرم یا با پدرت صحبت کنم؟

اما اگر پدر همکاری کننده نیست ، بگویید: 

من(مادر/برادر/خواهر) با تو می آیم تا در مورد اخلاق و همکاری نکردن پدر با مشاور صحبت کنیم. چون این حق تو هست که آرامش داشته باشی و در مورد احساسهای خودت و آنچه که ناراحتت می کنه حرف بزنی

به تک تک کلمه ها و جمله ها دقت کنید زیرا نوع صحبت ما در جلب همکاری و رضایت بسیار اهمیت دارد برای دریافت راهنمایی بیشتر حتما از متخصص مشاور خانواده کمک بگیرید.


پذیرش کلینیک: 77249607      77450159      09036019760(پیام گیر واتس اپ)

نشانی: انتهای آیت شمالی-خیابان فرجام-بعد از میدان صد-ساختمان پزشکان نگین-طبقه5-واحد20




نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد